REABILITARE REZERVOARE

AGRU KUNSTSTOFFTECHNIK GMBH - AUSTRIA

Ca furnizor de încredere, profesionist, AGRU oferă de la produse semifabricate până la fitinguri turnate prin injecție optimizate tehnologic, toate dintr-o singură sursă. Fondată în 1948 de Alois Gruber senior în Austria, în prezent compania este unul dintre cei mai importanți furnizori mondiali de surse unice pentru sisteme de conducte de înaltă calitate, produse semifabricate, căptușeli de protecție din beton și sisteme de căptușeală din materiale plastice tehnice. Cu expertiza sa în producerea componentelor din material plastic din inginerie și dezvoltarea de soluții personalizate, AGRU este prezentă în aproape fiecare sector al industriei. Domeniile de aplicare includ infrastructura de apă și gaze, sectorul energetic, industriile chimice și grele, semiconductorii și științele vieții (PURAD), construirea de tancuri și aparate, industriile navale și aviatice, ingineria civilă și mineritul, construcția de clădiri. Posibilitățile oferite de produsele AGRU sunt multiple, la fel cum cerințele clienților din întreaga lume sunt diverse. Compania familială cu peste 1.000 de angajați și fabrici de producție pe mai multe continente este condusă de CEO Mag. Alois Gruber, fiul fondatorului companiei Alois Gruber senior. Deciziile clare, integritatea și continuitatea îi caracterizează compania. Clienții AGRU apreciază flexibilitatea extraordinară și timpul de reacție scurt, posibil datorită acestei ierarhii plate. La fel cum apreciază fiabilitatea produselor și a oricărui acord. Ca o adevărată companie de familie, AGRU este foarte conștientă de responsabilitatea sa față de clienți, angajați și mediu. Pentru a ne asigura că angajații noștri rămân în formă și sănătoși pe termen lung, oferim diverse măsuri de promovare a sănătății la locul de muncă. Un rol important îl joacă cultura noastră deschisă de conversație și atmosfera bună de lucru din cadrul afacerii de familie.

https://www.agru.at/en/products/concrete-protection/hydroclick/

De mai mult de 40 de ani, conductele din PE utilizate pentru transportul și distribuția apei potabile au fost întrebuințate pentru a asigura calitatea apei potabile. În conformitate cu standardizarea actuală, poate fi luată în calcul o durată de viață de peste 100 de ani pentru conuctele din PE.

Stocarea pură a apei este un criteriu foarte important pentru garanția de aprovizionare. Până în prezent, rezervoarele de depozitare, de obicei bazine din beton armat, au fost acoperite cu sisteme de izolare adezivă, de ex. epoxi, plăci sau numai acoperire cu straturi minerale. Deoarece apar probleme în condiții de umiditate sporita sau în ceea ce privește rezistența izolatiei împotriva acidului carbonic, dar și a apei foarte moi, multi specialisti in apă au căutat alternative.

Cerința privind astfel de izolatii pentru apa potabila include unele aspecte precum instalarea rapidă fără pregătire costisitoare, respectiv înlăturarea izolatiei existente:

 

 

• rezistență la coroziune

• rezistenta la clorinare (până la 3 mg / l *)

• durată lungă de viață (mai mult de 50 de ani)

 

• control total asupra scurgerilor

• calitatea înaltă a suprafețelor, fără depuneri

• ușor de întreținut și portivit la presiune înaltă

• rezistentă la coroziunea microorganică

 

Dezvoltarea sistemului HYDROCLICK în colaborare cu compania elvețiană Etertub AG a luat în considerare aceste cerințe, care au drept rezultat un sistem care include aceste caracteristici. Spațiul de scurgere dintre izolatie și perete garanteaza că nici o condensare nu va continua să deterioreze betonul și asigură protecție impotriva coroziunii pentru construcția betonată.

Specificatii produs

 

Proprietate

Standard

Unitate

Valoare

 

 

 

 

Grosime

DIN EN ISO 14632     

%

±5

Densitate

ISO 1183

g/cm³

>0,943

Culoare

-

-

RAL5012

MRF (190 °C / 5 kg)

ISO 1133/18

g/10 min

0,9

Inversarea căldurii (110 °C / 1,0 h)

DIN EN ISO 14632     

%

≤3

Randamentul rezistenței la întindere

DIN EN ISO 527

N/mm

≥15

Randamentul alungirii

DIN EN ISO 527

%

≥8

Randamentul rupere

DIN EN ISO 527

%

≥300

Rezistența la strapungere

ISO 6603-2

N

≥4500